Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/10147
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYemenicioğlu, Ahmet-
dc.contributor.authorCemeroğlu, Bekir-
dc.date.accessioned2021-01-24T18:32:34Z-
dc.date.available2021-01-24T18:32:34Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10147-
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/30056-
dc.description.abstractHavuç ve yeşil fasulyelerden elde edilmiş ekstrakte ve homojenatlarda PME enziminin aktivite düzeyi ve termal karakteristikleri belirlenmiştir. Yeşil fasulyelerden elde edilmiş homojenatlarda havuçlara kıyasla 2.6 kat daha fazla PME aktivitesi bulunduğu saptanmıştır. Çözünür, iyonik ve kovalent bağlı PME fraksiyonlarının yüzde dağılımı y. fasulyelerde sırasıyla; 3, 88,9 ve havuçlarda 0,81, 19 düzeyinde olduğu belirlenmiştir. Homojenatlarda bulunan PME enzimlerinin optimum sıcaklıkları y. fasulylerde; 40$^circ$C, buna karşın havuçlarda; 50$^circ$C'dır. Her iki sebzede de iyonik olarak bağlı PME enzimleri, benzer termal karakteristiklere sahip olup 40$^circ$C'de optimum aktivite göstermektedir. Buna karşın kovalent bağlı enzim fraksiyonunun optimum sıcaklığı, havuçlarda 55$^circ$C, y. fasulyelerde 50$^circ$C dır.en_US
dc.description.abstractActivity and thermal characteristics of pectin methylesterase were determined in different extracts and homogenates of carrots and green beans. Comparing to carrots, green beans contain 2.6 fold higher PME activity in homogenates. The percent distribution of soluble, ionically bound and covalently bound PME was 3, 88,9 and 0,81, 19 for green beans and carrots, respectively. The temperature optimums of PME in homogenates were 40$^circ$C for green beans and 50$^circ$C for carrots. In both vegetable ionically bound PME had the same thermal characteristics and gave an optimum at 40$^circ$C whereas, covalently bound PME had temperature optimums at 55$^circ$C and 50$^circ$C for carrots and green beans, respectively.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherGıda Teknolojisi Derneğien_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPektin metilesteraz enzimien_US
dc.subjectPhaseolus vulgaris-
dc.subjectEnzim aktivitesi-
dc.titleSıcaklık ve sürenin havuç ve yeşil fasulyelerde bulunan pektin metilesteraz enzimi üzerindeki etkisinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeTime-temperature characteristics of pectin methylesterase from carrots and green beansen_US
dc.typeOtheren_US
dc.institutionauthorYemenicioğlu, Ahmet-
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage491en_US
dc.identifier.endpage495en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid30056en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeOther-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
ebaafb79-65f0-4a12-bec6-ceb54e2e750b.pdf312.18 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

120
checked on Apr 22, 2024

Download(s)

22
checked on Apr 22, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.