Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/6936
Title: Developing mobile, electronic and positioning applications for emergency situations inside the hospital
Other Titles: Hastane içi acil durumlar için mobil, elektronik ve pozisyon belirleme uygulamaları geliştirme
Authors: Keskin, Özge Sevin
Advisors: Karabudak, Engin
Sürmeli, Nur Başak
Keywords: Biomedical applications
Mobile applications
Code blue
Bluetooth low energy devices
Publisher: Izmir Institute of Technology
Source: Keskin, Ö. S. (2018). Developing mobile, electronic and positioning applications for emergecy situations inside the hospital. Unpublished master's thesis, Izmir Institute of Technology, Izmir, Turkey
Abstract: The aim of this project is to prevent mortality by providing emergency response on time. The communication inside the hospital is provided via developing application for Android and Ios operating system. The content of application is suitable for everyone’s use. The emergency call button makes it easy to call, and if the button is disabled, the heart rate rhythm starts for emergency intervention. This application is associated with bluetooth low energy systems in terms of help to locate the patient. Beacon systems provide data transfer through bluetooth by this means location is detected without internet. The project will be tested primarily at the laboratory following these steps. If it succeeds statistically, the project will be tried at the Tepecik Education and Research Hospital. The success of the project will be reviewed depends on the scenarios in the hospital.
Projenin amacı hastane içindeki herhangi bir kişi için acil müdahaleyi zamanında sağlayarak hayati kaybı önlemektir. Android işletim sistemi ve Ios işletim sistemi için geliştirilen uygulamalar aracığıyla hastane içi iletişim sağlanmaktadır. Bu uygulamanın içeriği ise herkesin kullanımına uygundur. Acil arama butonu sayesinde kolaylıkla arama yapılabilmekte ve buton devre dışı kaldığında ise acil müdahaleye uygun kalp atım ritmi başlamaktadır. Bu uygulama hastanın yerini belirlemekte yardımcı olması açısından beacon sistemleriyle bağdaştırılmıştır. Beacon sistemleri bluetooth üzerinden veri aktarımı sağlar bu sayede internete gerek olmaksızın kişinin lokasyonu belirlenir. Projenin bu adımlarından sonra öncelikle laboratuvar ortamında testleri yapılır. İstatistiksel olarak başarılı olan bu proje hastanelerde denenir. Hastanede yapılan senaryolar üzerinden projenin başarısı gözden geçilir.
Description: Thesis (Master)--Izmir Institute of Technology, Biotechnology, Izmir, 2018
Includes bibliographical references (leaves: 44-47)
Text in English; Abstract: Turkish and English
URI: http://hdl.handle.net/11147/6936
Appears in Collections:Master Degree / Yüksek Lisans Tezleri

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T001803.pdfMasterThesis1.86 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

112
checked on Apr 22, 2024

Download(s)

86
checked on Apr 22, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.