Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11147/13028
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bayramoğlu, Beste | - |
dc.contributor.author | Üney, Sinem | - |
dc.contributor.author | Koca, Nazan | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-05T13:27:02Z | - |
dc.date.available | 2023-02-05T13:27:02Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11147/13028 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı kitozan ve sodyum kazeinat kullanılarak katmanlı depozisyon ile çok katmanlı (LbL) yenilebilir kaplamaların elde edilmesidir. pH, adsorpsiyon süresi ve katman sayısının film oluşumuna etkileri incelenmiştir. Film oluşumu UV-Vis spektrofotometre ve yüzey plazmon rezonansı (YPR) ile ‘yerinde’ takip edilmiştir. Sonuçlar, LbL kaplama oluşumunun sadece her iki polielektrolitin de ortalama yük yoğunluğuna sahip olduğu pH birleşiminde (5,5-5,5) gerçekleştiğini göstermiştir. | tr |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Katmanlı depozisyon | tr |
dc.subject | Yenilebilir kaplamalar | tr |
dc.title | Yarı mamul taze meyve ve sebzeler için katmanlı depozisyon yöntemi ile yeni nesil ince yenilebilir kaplamaların geliştirilmesi | tr |
dc.type | Project | en_US |
dc.department | İzmir Institute of Technology. Food Engineering | en_US |
dc.identifier.startpage | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 174 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 616376 | en_US |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Project | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 03.08. Department of Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Food Engineering / Gıda Mühendisliği TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document.pdf | 1.62 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.