Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11147/13156
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTokatlı, Figen-
dc.contributor.authorBarut, Banu Özen-
dc.contributor.authorKorel, Figen-
dc.date.accessioned2023-02-05T13:29:02Z-
dc.date.available2023-02-05T13:29:02Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11147/13156-
dc.description.abstractBu çalışma ile ekonomik değeri yüksek memecik, erkence, gemlik, ayvalık, domat ve nizip-yağlık zeytinlerinden elde edilen sızma zeytinyağlarının fenolleri ve aromatik özellikleri bakımından zeytin tipi, coğrafi konum ve hasat yılına göre nasıl bir değişiklik gösterdiği ortaya çıkarılmıştır. Değişik zeytin tipleri İzmir ve Edremit’de bulunan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’ne ait istasyonlardan alınmış, yağlar aynı koşullarda elde edilmiş, böylece zeytin tipine göre ayrımda iklim, toprak ve işleme koşulları sabit tutulmuştur. Coğrafi bölge etkisi İzmir ve Edremit’den alınan iki tip zeytinden elde edilen yağlarla incelenmiştir. Zeytinyağlarına ait toplam fenol, serbest asitlik, peroksit değeri, renk ölçümleri, sıvı kromatografisi (HPLC) ile elde edilen fenolik madde miktarları ve elektronik-burun (e-burun) ile elde edilen uçucu madde profillerinden oluşan çok değişkenli veri matrisi asal bileşenler analizi ve kısmi en küçük kareler yöntemi ile değerlendirilmiştir.tr
dc.language.isotren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectElektronik buruntr
dc.subjectFenolik profiltr
dc.subjectZeytinyağıtr
dc.titleEkonomik değeri yüksek zeytinlerden üretilen Türk zeytinyağlarının sınıflandırılması ve zeytinyağlarında tağşişin belirlenmesitr
dc.typeProjecten_US
dc.departmentİzmir Institute of Technology. Food Engineeringen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage57en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğertr
dc.identifier.trdizinid608830en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeProject-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
crisitem.author.dept03.08. Department of Food Engineering-
Appears in Collections:Food Engineering / Gıda Mühendisliği
TR Dizin İndeksli Yayınlar / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document.pdf541.1 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

92
checked on May 6, 2024

Download(s)

14
checked on May 6, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.