03.08. Department of Food Engineering

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Refined By:
Type:  Project
Date Issued:  [2010 TO 2019]

Results 1-11 of 11 (Search time: 0.013 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
12011Aspergillus sojae tarafından poligalakturonaz (PG) enzimin üretimi ve pürifikasyonu: Morfoloji ve sıvı reolojisinin toplam sistem verimliliği üzerine olan etkilerinin endüstriyel uygulamalara yakın ölçeklerde deneysel ve teorik yaklaşımla incelenmesiTarı, Canan ; Ünlütürk, Sevcan 
22017Bakır mineralinin anemi durumundaki dengeleyici ve düzeltici etkisinin moleküler ve genetik düzeyde insan enterosit hücre modelinde araştırılmasıGüleç, Şükrü 
32011Biyoaktif maddelerin kontrollu salımı için kompozit veya karışımlardan oluşan aktif yenilebilir gıda ambalaj malzemeleri geliştirilmesiYemenicioğlu, Ahmet ; Atabay, Halil İbrahim ; Uysal, İlke; Aydemir, Levent Yurdaer; Arcan, İskender; Korel, Figen ; Boyacı, Derya
42019Enzimatik ksilooligosakkarit üretimi için organosolv önişleminin kullanımıBüyükkileci, Ali Oğuz 
52010Floresanlı yerinde hibritleme (FISH) yöntemi ile bazı indikatör ve patojen bakterilerin çiğ kanatlı etlerinde ve kıymada saptanmasıBaysal, Ayşe Handan 
62013Karaburun Yarımadasında yetişen Hurma zeytininin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin karakterizasyonuÖzen, Fatma Banu ; Baysal, Ayşe Handan ; Tokatlı, Figen 
72017Otohidroliz ve enzimatik hidroliz kullanılarak fındık atıklarından prebiyotik olarak kullanılabilecek ksilooligosakkarit üretimiBüyükkileci, Ali Oğuz ; Yemenicioğlu, Ahmet ; Yeğin, Sırma
82019Peynir altı suyu (PAS) proteini-hemiselüloz kompleksine Lactobacillus pentosus’un mikroenkapsülasyonu ve sofralık zeytine empregnasyonuBaysal, Ayşe Handan ; Harsa, Hayriye Şebnem 
92014UV ışın yayan diyotların (UV-LEDs)taze sıkılmış elma suyunun pastörizasyonunda alternatif bir teknoloji olarak kullanılabilirliğinin araştırılmasıÜnlütürk, Sevcan 
102016Yarı mamul taze meyve ve sebzeler için katmanlı depozisyon yöntemi ile yeni nesil ince yenilebilir kaplamaların geliştirilmesiBayramoğlu, Beste ; Üney, Sinem; Koca, Nazan
112017Zeytinyağların yağ asidi alkil esterleri, 1,2 diasilgliserol ve pigment içeriğinin tağşiş kriteri olarak uygulanabilirliği ve FTIR spektroskopi ile tahminiÖzen, Fatma Banu ; Tokatlı, Figen